Tarta cu mere venetiana

de tarasmariana in Dulciuri, 29 Iun 2014 | 4787 vizualizari

 

INGREDIENTE

Primul aluat :

  • 200g de faina
  • 100g de zahar
  • 125g de unt
  • 1 lingurita de praf de copt

Al doilea aluat :

  • 50g de unt
  • 125g de zahar
  • 1 ou
  • 100g de faina
  • 300ml de frisca 33%
  • Coaja razuita de la o lamaie
  • Zahar brun

Umplutura :

  • 4-5 mere
  • Zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere venetiana:

Primul aluat : 

Faina, praful de copt, si untul se framanta pana devine aluatul sfaramicios. Intr-un bol, punem oul si zaharul. Se amesteca si se toarna peste aluat si dupa aceea amestecam aluatul cu o lingura.

Aluatul se pune intr-o tava de 21-23 cm si deasupra se pune putina faina . Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina. Intindem aluatul cu mana. Se lasa la rece pentru 25-30 de minute.

Al doilea aluat :

Punem intr-un bol untul (trebuie sa fie la temperatura camerei), zaharul, oul, frisca, si se bat cu mixerul. Adaugam faina cernuta, coaja  de lamaie, si se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza faina.

Umplutura : 

Taiem merele felii si adaugam zeama de lamaie peste mere.

Se pun merele in tava cu aluat si se intind uniform. Turnam al doilea aluat peste mere si deasupra punem zaharul brun. 

Introducem tarta in cuptorul preincalzit la 100 de grade timp de 20 de minute. Dam cuptorul la 180 de grade si mai lasam tarta pentru inca 30 de minute.

POFTA BUNA!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere venetiana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort rasturnat cu mere